Новини
ЗАЩОТО ДОБРОТО Е ПОСТИЖИМО ЧОВЕШКО ДЕЛО: ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА НА АБТТА
  виж »

АБТТА призовава за координирани и пропорционални мерки в отговор на епидемията COVID-19
  виж »

Върховният орган на АБТТА потвърди необходимост от консолидиране на усилията на всички нива за информационно подпомагане потребителите на туристически услуги COVID-19
  виж »

още новини »
Абонирай се за новините
прекрати абонамент

 
  » НАЧАЛО
  ЗА НАС
  » ЧЛЕНОВЕ НА АБТТА
  НОРМАТИВНА УРЕДБА
  » ПАРТНЬОРИ
  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  » КОНТАКТИ

АБТТА Е ЧЛЕН НА ECTAA
ЗОНА САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ
Още не сте наш член? Станете сега!
Потребител:
Парола:
забравена парола »


 

 
 
ОБЩИНА ЧЕПЕЛАРЕ - ДОМАКИН НА СЕДМАТА РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ БИЗНЕСА И МЕСТНАТА ВЛАСТ » Община Чепеларе - зеленото сърце на България

Община Чепеларе, която е обявена за климатичен планински курорт от местно значение и курорт Пампорово, който се намира на нейната територия и е обявен за климатичен планински курорт от национално значение, възраждат идеята от преди век за развитие на туризъм на базата на климатолечение чрез уникалните природни и климатични дадености на региона. Микроклиматът в региона е изключително благоприятен, а наличието на преобладаващо иглолистни дървесни видове, произвеждащи фитонциди или т. нар. антибиотици на бъдещето, имат не само оздравителен характер, но и оказват своеобразно антисептично, противовъзпалително и нервно-успокоителнодействие.  По този начин туристопотокът, който в момента се характеризира с определена  сезонност (основно през зимата) ще бъде увеличен и през цялата година.

Община Чепеларе предлага благоприятни условия за аклиматизация и подготовка на спортисти, на националнии международни отбори в различни спортове. Освен базата на Пампорово, която може да се използва в не натоварени сезони, и в град Чепеларе съществува потенциал за развитие на подобна инициатива с всички обекти и съоръжения.

Чепеларе вече е популярно и с летни спортни предизвикателства. От няколко години в града се провеждат авторитетни състезания по велосипедизъм, има и сформирани клубове. Новооткритият велопарк на пистата „Мечи чал" привлича активни спортисти и многобройни туристи. Велопаркът има зона за загряване и удобни дървени шезлонги за отмора, разположени на най-слънчевия скат на планината и предлагащи красиви гледки. Трасето вече е включено и в ежегодното състезание „Чепеларски търкала”. Колоездачни надпревари се организират и в самия център на Чепеларе, където има изграден друг велопарк.

Велосипед през лятото, ски и сноуборд през зимата – би могло да бъде новата визитка на Чепеларе.


"Акцент-Д" - уеб дизайн