Новини
Приключи Международна туристическа борса Културен туризъм 2018
  виж »

ОТВОРЕНО ПИСМО НА АБТТА ОТНОСНО РЕШЕНИЕ на МС № 821/29.12.2017 г.
  виж »

АБТТА НАСТОЯВА ЗА ЕФЕКТИВЕН ЗАКОНОДАТЕЛЕН МЕХАНИЗЪМ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ВЪЗДУШЕН ТРАНСПОРТ
  виж »

още новини »
Абонирай се за новините
прекрати абонамент 
  » НАЧАЛО
  ЗА НАС
  » ЧЛЕНОВЕ НА АБТТА
  НОРМАТИВНА УРЕДБА
  » ПАРТНЬОРИ
  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  » Новини
  Позиция
  » Полезни контакти
  » Прочетохме за Вас
  » АБТТА в медиите
  » КОНТАКТИ
  » КОЛЕКТИВНО ЗНАНИЕ: PCI DSS СЕРТИФИКАЦИЯ

АБТТА Е ЧЛЕН НА ECTAA
ЗОНА САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ
Още не сте наш член? Станете сега!
Потребител:
Парола:
забравена парола »


 

 
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ » Новини » Приключи Шестнадесетата Годишна среща на АБТТА

В периода 17-18 юни 2016 се проведе 16-та годишна среща на АБТТА. В годишния форум, реализиран с любезното домакинство на Община Тетевен, взеха участие близо 50 делегати - членове и основни бизнес – партньори на Асоциацията.

Както предварително беше обявено, по причина настъпили промени в състава на Ръководството на АБТТА след редовно Отчетно изборно събрание на АБТТА м. февруари т.г.– подадена оставка на член на Управителния съвет, традиционната годишна среща беше комбинирана  с извънредно Общо събрание. В резултат на проведените предсрочни избори Ирина Найденова, Управител на  Александър Тур Къмпани беше избрана за член на Ръководството на АБТТА, ресор Авиация и мандат, изтичащ с мандата на редовно избрания през м. Февруари т.г. Управителен съвет.

 

В съответствие с осъществяваната от членовете дейност, работната програма на 16 Годишна среща включваше няколко модули, посветени на различни аспекти на туроператорската и агентската дейност. Деловата проява беше открита с представяне на туристическия потенциал на Общината – домакин, след която делегатите се запознаха с ревизираната Европейска Директива за пакетни туристически пътувания, чиито завишени изисквания за осъществяване на туроператорската дейност, имащи за цел повишаване нивото на защитеност на Европейските потребители на туристически услуги, ще бъдат транспонирани в националните  законодателства на страните членки не по-късно от началото на 2018 г. В панел Авиация присъстващите изслушаха презентацията на новата система New Gen ISS за ИАТА акредитация и разплащане на въздушни транспортни услуги, въвеждането на която ще стартира на няколко пилотни пазари още  през 2017 година.


Място за създаване на нови делови контакти и  утвърждаване на съществуващи партньорства, деловата проява включваше също презентации на новата система на AMADEUS за разплащане туристически услуги между агенти и доставчици B2B Wallet и представяне на  условията на безкасово плащане с кредитни карти VISA, представени от VІSA EUROPE за България. С помощта и експертизата на  SOFIA MARKEТING SCHOOL, за първи път в рамките на годишна среща на АБТТА беше проведен семинар -  обучение по  въпросите на маркетинга на пазара на туристически услуги.


По традиция, Шестнадесетата годишна среща на АБТТА приключи с посещение на туристически обекти за запознаване с регионалното туристическо предлагане и запомнящи се тийм билдинг активности.


"Акцент-Д" - уеб дизайн