Новини
ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЯ "СЛЕД ТУРИСТИТЕ, ЩЕ СИ ТРЪГНАТ ЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ И ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ФИРМИ? ЗА АБСУРДИТЕ НА НАРЕДБА Н-18
  виж »

Приключи годишния работен форум на българските туроператори
  виж »

Приключи годишния работен форум на българските туроператори
  виж »

още новини »
Абонирай се за новините
прекрати абонамент
 
  » НАЧАЛО
  ЗА НАС
  » ЧЛЕНОВЕ НА АБТТА
  НОРМАТИВНА УРЕДБА
  » ПАРТНЬОРИ
  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  » Новини
  Позиция
  » Полезни контакти
  » Прочетохме за Вас
  » АБТТА в медиите
  » КОНТАКТИ
  ОБЩИНА ЧЕПЕЛАРЕ - ДОМАКИН НА СЕДМАТА РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ БИЗНЕСА И МЕСТНАТА ВЛАСТ

АБТТА Е ЧЛЕН НА ECTAA
ЗОНА САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ
Още не сте наш член? Станете сега!
Потребител:
Парола:
забравена парола »


 

 
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ » Новини » Приключи Международна туристическа борса Културен туризъм 2018

В периода 19-21 април т.г. в Двореца на културата и спорта   в гр. Велико Търново се проведе Международна туристическа борса  Културен туризъм 2018.

Петнадесетото издание на специализираното изложение за промотиране на културния туризъм се проведе под мотото на Европейската година на културното наследство „Нашето наследство: където миналото среща настоящето“.

В изложението взеха участие над 170 участника от 3 континента - общини, информационни центрове, културни институти, представители на бизнеса и неправителствени организации. Освен  да представят своите културни,исторически и природни забележителности, традиции, обичаи, празници и фестивали, присъстващите  имаха възможност да се запознаят с иновативни  проекти и научно-приложни разработки в областта на опазване и представяне на световното и национално материално и нематериално културно-историческо наследство.

Сред важните  срещи в програмата на МТИ„Културен туризъм 2018“ беше кръглата маса „Културен туризъм“, организирана от Министерството на туризма и  Националната среща на туристическите информационни центрове в България, в която взеха участие  представители над 40 информационни центрове, кметове, заместник-кметове и експерти от общини.

По традиция, успоредно с туристическото изложение бяха проведени X|V Международен фестивал за филми и продукции за туристически продукти и дестинации “На източния бряг на Европа“ и Национален конкурс „READ & TRAVEL” за  най-професионални туристически сайтове,най-интересни туристически издания и най-оригинални плакати за събития вобластта на културния туризъм.

В програмата на изложението с инициативата „Фоайе на книгата с автограф” за трета поредна година взе участие и Регионална библиотека „Петко Р. Славейков” .

Форумът беше закрит с официална  церемония по връчване на наградите наорганизаторите:

С голямата награда  „Личност с принос за развитието на културния туризъм в България" посмъртно беше удостоен археологът проф. Валентин Плетньов, а Кметът на Велико Търново Даниел Панов получи признанието на Министерството на културата за принос в развитието на културния туризъм „Златен лъв“

Наградата за най-оригинален щанд на изложението "Културен туризъм - 2018" спечели община Поморие, а Община Русе и Общинско предприятие “Русе арт” получи награда за най-оригинално събитиев областта на културния туризъм -  Фестивал на туристическите забавления и анимации.

АБТТА връчи своята годишна награда “Асеневци ”   за цялостен принос за популяризиране накултурно-историческото наследство на България и съхраняване на българската историческа памет на Община Ловеч, домакин на Петата работна среща между бизнеса и местната власт през 2017 г.
"Акцент-Д" - уеб дизайн