Новини
ЗАЩОТО ДОБРОТО Е ПОСТИЖИМО ЧОВЕШКО ДЕЛО: ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА НА АБТТА
  виж »

АБТТА призовава за координирани и пропорционални мерки в отговор на епидемията COVID-19
  виж »

Върховният орган на АБТТА потвърди необходимост от консолидиране на усилията на всички нива за информационно подпомагане потребителите на туристически услуги COVID-19
  виж »

още новини »
Абонирай се за новините
прекрати абонамент

 
  » НАЧАЛО
  ЗА НАС
  » ЧЛЕНОВЕ НА АБТТА
  НОРМАТИВНА УРЕДБА
  » ПАРТНЬОРИ
  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  Позиция
  » Полезни контакти
  » Прочетохме за Вас
  » АБТТА в медиите
  » КОНТАКТИ

АБТТА Е ЧЛЕН НА ECTAA
ЗОНА САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ
Още не сте наш член? Станете сега!
Потребител:
Парола:
забравена парола »


 

 
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ » Новини » Приключи 18 Годишна среща на АБТТА

В периода 8-10 юни 2018 г. в к.к. Златни пясъци, с любезното домакинство  на хотел Елена сепроведе 18 Годишна среща  на АБТТА.

Съобразена със спецификата на дейност на членовете,  програмата включваше  презентация на Министерство на туризма на новите  изисквания за осъществяване на туроператорска и туристическа агентска дейност след имплементиране на ревизираната Пътническа директива за организирани пътувания исвързани услуги  в ЗТ в сила от 1 юли 2018 г,  последвана от оживена разяснителна дискусия  по конкретни въпроси, поставени от присъстващите делегати.

През втория ден на работната проява, експерти от регионалния офис на IATA за Източна Европапредставиха пред участниците  новите правила за IATA акредитация и разплащане в сила за българския авиационен пазар от 1 август 2018 г.

В изпълнение на една от програмните цели на АБТТА – създаване на условия вподкрепа развитието на регионалния туристически продукт, деловата част приключи с В2В панел за установяване на делови контакти  с местнидоставчици на туристически  услуги.

По традиция, програмата на 18 Годишна среща продължи с богата информационно-опознавателна част, разработена с любезната подкрепа на Винотека Дарзалас и хотел Елена.

Форумът, в който взеха участие над 55 делегати – членове, доставчици на туристически услуги, експерти на МТ, представители от регионалнияофис на ИАТА за Източна Европа, журналисти,  беше оценен еднозначно като много ползотворен и изключително интересен.

С изнесените презентации, както и подготвените от Министерство на туризма отговори надискутираните  по време на срещата казуси по новия ЗТ  можете да се запознаете в Секция Годишни срещи, Зона САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ.
"Акцент-Д" - уеб дизайн