Новини
ЗАЩОТО ДОБРОТО Е ПОСТИЖИМО ЧОВЕШКО ДЕЛО: ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА НА АБТТА
  виж »

АБТТА призовава за координирани и пропорционални мерки в отговор на епидемията COVID-19
  виж »

Върховният орган на АБТТА потвърди необходимост от консолидиране на усилията на всички нива за информационно подпомагане потребителите на туристически услуги COVID-19
  виж »

още новини »
Абонирай се за новините
прекрати абонамент

 
  » НАЧАЛО
  ЗА НАС
  » ЧЛЕНОВЕ НА АБТТА
  НОРМАТИВНА УРЕДБА
  » ПАРТНЬОРИ
  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  Позиция
  » Полезни контакти
  » Прочетохме за Вас
  » АБТТА в медиите
  » КОНТАКТИ

АБТТА Е ЧЛЕН НА ECTAA
ЗОНА САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ
Още не сте наш член? Станете сега!
Потребител:
Парола:
забравена парола »


 

 
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ » Новини » Приключи Шестата работна среща между бизнеса и местната власт


още снимки »

В периода 29-31 октомври в гр. Кюстендил, с любезното домакинство на Община Кюстендил и под мотото Сътрудничеството между обществения и частния сектор – платформа за устойчиво туристическо развитие  се проведе Шестата работна среща между бизнеса и местната власт.

Обединени от обща кауза - превръщане на България в конкурентноспособна целогодишна  международна туристическа дестинация във форума взеха участие близо 120 делегати  - представители на общинските туристически администрации, туристически агенции, местни доставчици на туристически услуги, висши образователни институции,   медийни  партньори на АБТТА.

Присъстващите над 50 представители на водещи туроператорски фирми и свързан бизнес  се запознаха с новоразработените туристически продукти на 17 български общини - София, Кюстендил, Пловдив, Варна, Велико Търново, Бургас,  Самоков, Чепеларе, Стара Загора, Троян, Ловеч, Свищов, Берковица, Велинград, Сандански, Шумен, и  в нарочен практически семинар обсъдиха помежду си възможностите за повишаване ефективността на своите професионални взаимодействия.

Шестата работна среща се проведе под знака на Европейската година на културното наследство, и насърчавайки чувството за национална идентичност и създавайки споделена принадлежност към общото европейско семейство се превърна в част от  паневропейската мрежа от хиляди инициативи, чествания  и хепънинги.
В панелните  дискусии, посветени на различни предизвикателства пред опазване и развитието на националното културно-историческо наследство като ресурс за устойчив и конкурентен туристически ръст взеха работно  участие академични партньори на АБТТА от СУ СВ. Климент Охридски, Лесотехнически университет София и Международно Висше Бизнес Училище Ботевград.
Специален гост лектор по темата за културното наследство беше Зам. Министър на културата Амелия Гешева, а на най-младите делегати на форума – бъдещите туристически професионали от  СУ СВ. Климент Охридски и Лесотехнически университет София бяха връчени сертификати за реализирано обучение в реална бизнес среда.

На специална церемония в Художествената галерия на гр. Кюстендил, носеща името на един от най-значимите  български художници Владимир Димитров-Майстора  бяха  излъчени победителите на второто издание на Националния конкурс за Община с най-добра маркетингова политика 2018.
Създаден с решение на Четвъртата работна среща през 2016 г., конкурсът използва инструментите на съревнованието, за да насърчи  усилията на общинските администрации за по-успешно маркетингово позициониране  и да подпомогне тяхната дейност с достъпни научно-практически маркетингови решения.
За втора поредна година призът за победител в категория голяма община спечели Община Варна; победители в категория средна и малка община станаха респ. община ВАРНА и Община Шумен.

Управителният съвет и членовете на АБТТА изразяват дълбока благодарност за любезното домакинство и изключително гостоприемство по време на Шестата работна среща между бизнеса и местната власт и изказват искрена признателност за безрезервната ангажираност на г-н Петър Паунов, кмет на ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ с всички инициативи в подкрепа на устойчивото развитие на българския туризъм.


 
   
 

"Акцент-Д" - уеб дизайн