Новини
ЗАЩОТО ДОБРОТО Е ПОСТИЖИМО ЧОВЕШКО ДЕЛО: ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА НА АБТТА
  виж »

АБТТА призовава за координирани и пропорционални мерки в отговор на епидемията COVID-19
  виж »

Върховният орган на АБТТА потвърди необходимост от консолидиране на усилията на всички нива за информационно подпомагане потребителите на туристически услуги COVID-19
  виж »

още новини »
Абонирай се за новините
прекрати абонамент

 
  » НАЧАЛО
  ЗА НАС
  » ЧЛЕНОВЕ НА АБТТА
  НОРМАТИВНА УРЕДБА
  » ПАРТНЬОРИ
  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  Позиция
  » Полезни контакти
  » Прочетохме за Вас
  » АБТТА в медиите
  » КОНТАКТИ

АБТТА Е ЧЛЕН НА ECTAA
ЗОНА САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ
Още не сте наш член? Станете сега!
Потребител:
Парола:
забравена парола »


 

 
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ » Новини » Приключи 16-то издание на Международното изложение „Културен туризъм“ 2019

За поредна година, в периода 18-20 април Велико Търново отново  стана столица на културния туризъм. Специализираният форум се организира по инициатива на Община ВеликоТърново  от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“, със съ-организаторското участие на АБТТА и БХРА.

 Участие вединственото по рода си изложение взеха над 30 общини от страната, сред коитоРусе, Свищов, Бургас, Троян, Горна Оряховица, Несебър, Смолян, Елена, Плевен,Девин, Вършец, Велинград, културни институции и исторически музеи от Разград,Клисура и Карлово, както и представители на посолствата на Азербайджан,Виетнам, Индонезия, Палестина, Южноафриканската Република, Китайският културен център и туристическия информационен център от сръбския Димитровград.

Сред важните  срещи в програмата на МТИ „Културен туризъм 2019“ беше кръглата българо-руска маса „Ролятана туризма за развитието на регионите. Културният туризъм – традиции и бъдеще“,с участието на представители от 12 руски региони, в т.ч. министри направителствата на регионите,  кметове, рускитуроператори, по време на която бяха обсъдени  нови съвместни инициативи за подпомагане туристическите взаимодействия между двете държави.

По традиция, успоредно с туристическото изложение бяха проведени Международния фестивал за филми и продукции за туристически продуктии дестинации “На източния бряг на Европа“, в  който се включиха 74 продукции от 21 държави, както и национален конкурс „READ &TRAVEL” за  най-професионалнитуристически сайтове, най-интересни туристически издания и най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм.

Форумът беше закрит с официална церемония по връчване на наградите на организаторите:

Голямата награда на изложението „Личност с принос за развитието накултурния туризъм в България”, която тази година беше присъдена на известния журналист, водещ и пътешественик Симеон Идакиев като  признание за 50-годишната му професионална работа в телевизионния и радио ефир,  над 450 филма и  10 книги, и лични постижения в областта на културния туризъм.

Наградата за атрактивно представяне на туристическа дестинация  беше присъдена на община Разград, а на Община Стара Загора – приза  за ефективноуправление на комплексен туристически продукт; Община Перущица получи наградата за  дебют в Международното изложение„Културен туризъм”.

АБТТА връчи своята годишна награда “Асеневци ”   за цялостен принос за популяризиране на културно-историческото наследство на България и съхраняване на българската историческа памет на Община Кюстендил, домакин на Шестата  работна среща между бизнеса и местната властпрез 2018 г.


"Акцент-Д" - уеб дизайн