Новини
Върховният орган на АБТТА избра нов Управителен съвет
  виж »

ЗАЩОТО ДОБРОТО Е ПОСТИЖИМО ЧОВЕШКО ДЕЛО: ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА НА АБТТА
  виж »

АБТТА призовава за координирани и пропорционални мерки в отговор на епидемията COVID-19
  виж »

още новини »
Абонирай се за новините
прекрати абонамент

 
  » НАЧАЛО
  ЗА НАС
  » ЧЛЕНОВЕ НА АБТТА
  НОРМАТИВНА УРЕДБА
  » ПАРТНЬОРИ
  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  Позиция
  » Полезни контакти
  » Прочетохме за Вас
  » АБТТА в медиите
  » КОНТАКТИ
  » 2020

АБТТА Е ЧЛЕН НА ECTAA
ЗОНА САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ
Още не сте наш член? Станете сега!
Потребител:
Парола:
забравена парола »


 

 
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ » Новини » Приключи годишния работен форум на българските туроператори


 

В периода 13-15 юни 2019 г. в гр. Панагюрище, с любезното домакинство  на Тракийски хотелиери  се проведе 19 Годишна среща  на АБТТА.

В ежегодния работен форум взеха участие близо 50 делегата – членове и представители на свързан бизнес, които бяха приветствани от Зам. Министър на туризма Ирена Георгиева.

Деловата програма беше обособена в няколко работни панела, включващи дискусии по актуални въпроси,презентации на продукти и услуги , имащи отношение към   туроператорската и агентската дейност,  В2В срещи.

С особена активност протече информационно-разяснителната сесия по Наредба Н-18, за работно участие в която беше поканен представил на  Централно управление на  Националната агенция по приходите и експерт по компютърни информационни системи.

Сформираната в началото на 2019 г. вътрешна работна група представи пред участниците резултатите  от проведено непосредствено преди срещата проучване нагласите на бизнеса по отношение новите разпоредби.

Собственото обследване на АБТТА потвърди  идентифицираните по-рано проблеми  – двусмислени дефиниции,неотчитане спецификата на туроператорската дейност, липса на адекватна оценка на въздействието, кратки и несъгласувани срокове за имплементиране на новите изисквания във фирмената дейност, а присъстващите делегати  заявиха, че са изправени  пред избора или да не спазват закона,  или да преместят бизнеса си в чужбина, и призоваха за спешни самокоригиращ действия.

След продължили близо два часа разгорещени дебати, в реакция на  настоятелния призив да даде еднозначен и разбираем отговор на поставените от бизнеса  въпроси,  Национална агенция на приходите пое ангажимент:

-      Да осъществи повторен преглед на всички  поставените от бранша въпроси и да представи в  обособен документ  тълкуване на всички  изведени специфични казуси  от  туроператорската  и туристическата агентска дейност;

-       Да продължи  работата по анализа и прецизирането на  сега действащите регулации по отношение изискванията към  картовите плащания;

-      Да доведе  до знанието на Министъра на финансите искането на членовете, туроператорския сектор да бъде изваден от обхвата на наредбата  и да бъде осигурено прилагане на изключенията за посредническите услуги към  туристическата  агентска дейност .

Втората част на работната проява беше посветена на авиационната дейност на членовете, по време на която експерти от регионалния офис на IATA за Източна Европа представиха  новия модел за акредитация на агентска дейност   GoLite и възможностите за продажба на въздушни транспортни услуги с инструментите  на  IATA Easy Pay.

В програмата взеха участие с продуктови презентации  също домакините на срещата Тракийски хотелиери, АК България Ер,  Уни Хоспитал и  Обезщетение.BG, специализирана фирма за защита правата на ползвателите на въздушни транспортни услуги.

Срещата продължи с панел АБТТА, КОЯТО ИСКАМ, по време  на който, в открита и конструктивна дискусия членовете  споделиха визията си  за бъдещето на своята браншова организация и набелязаха най-неотложните  предизвикателства в нейното бъдещо развитие.

По традиция,програмата на 19 Годишна среща включваше богата информационно-опознавателна част, разработена с любезната подкрепа на Тракийски хотелиери  и Исторически музей Панагюрище

С изнесените презентации по време на 19  Годишна среща на АБТТА   можете да се запознаете в Секция Годишни срещи, Зона САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ.


"Акцент-Д" - уеб дизайн