Новини
Приключи Международна туристическа борса Културен туризъм 2018
  виж »

ОТВОРЕНО ПИСМО НА АБТТА ОТНОСНО РЕШЕНИЕ на МС № 821/29.12.2017 г.
  виж »

АБТТА НАСТОЯВА ЗА ЕФЕКТИВЕН ЗАКОНОДАТЕЛЕН МЕХАНИЗЪМ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ВЪЗДУШЕН ТРАНСПОРТ
  виж »

още новини »
Абонирай се за новините
прекрати абонамент
 
  » НАЧАЛО
  ЗА НАС
  » ЧЛЕНОВЕ НА АБТТА
  НОРМАТИВНА УРЕДБА
  » ПАРТНЬОРИ
  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  » Новини
  Позиция
  » Полезни контакти
  » Прочетохме за Вас
  » АБТТА в медиите
  » КОНТАКТИ
  » КОЛЕКТИВНО ЗНАНИЕ: PCI DSS СЕРТИФИКАЦИЯ

АБТТА Е ЧЛЕН НА ECTAA
ЗОНА САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ
Още не сте наш член? Станете сега!
Потребител:
Парола:
забравена парола »


 

 
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ » Новини » НОВА ИНИЦИАТИВА НА АБТТА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА РЕГИОНАЛНОТО ТУРИСТИЧЕСКО РАЗВИТИЕ

В периода 24-26 октомври в гр. Троян, с любезното домакинство на Община Троян и под мотото Сътрудничеството между обществения и частния сектор – платформа за устойчиво туристическо развитие  се проведе Четвъртата работна среща между бизнеса и местната власт.
Обединени от обща кауза - превръщане на България в предпочитана международна туристическа дестинация в срещата взеха участие над 110 делегати  - представители на регионални туристически администрации, водещи български туроператори, студенти и преподаватели  от  СУ СВ. Климент Охридски.

Работният форум започна с пресконференция, на която журналисти от национални и регионални медии се запознаха с вижданията на АБТТА относно състоянието и перспективите пред  българския туризъм и „стълбовете” на  провежданата от Община Троян целева, последователна и активна политика за успешно туристическо развитие на региона.
„Преди броени дни АБТТА отбеляза своя 20 рожден ден. В изпълнение на своята уставна мисия - подпомагаме перспективното и конкурентно развитие на българския туризъм, през всичките години АБТТА търсеше  най-ефикасните формати за консолидиране на усилията на различните играчи на туристическата сцена и използваше  различни инструменти за постигане на високата цел.
Още с първото си провеждане през 2013 г. форумът доказва своята полезност по отношение възможностите за създаване на професионални контакти  и повишаване ефективността на взаимодействие между бизнеса и  местната власт. Разработеният  от АБТТА модел  за представяне на местния туристически потенциал и възможността за обмяна на  опит в управлението на туристическите дейности на регионално ниво създадаха не просто условия за подобряване качеството на регионалното туристическо предлагане. Днес, четири години по–късно с гордост установяваме, че  инициативата на АБТТА е създала  нова професионална общност – тази на експертите по туризъм в местните администрации, с още по-висока професионална мисия – повишаване разпознаваемостта и конкурентоспособността   на националния туристически продукт като цяло”, каза при откриването на срещата Ирина Найденова, Зам. Председател на АБТТА.

За осъществяване целите на работната проява, деловата програма беше обособена в няколко работни модула.
В дискусионен панел „Споделена отговорност: Маркетинг на туристическа дестинация” туроператори и представители на общините се запознаха с някои иновативни  маркетингови инструменти за популяризиране на туристическа дестинация  България в национален и световен мащаб, и  подпомогнати от своите академични и медийни партньори  обсъдиха различни възможности за подобряване на провежданите регионални рекламно-маркетингови политики.
 
В следващите работни модули  участващите 25 туроператори се запознаха с възможностите за туризъм в 19 български общини – Бургас, Варна, Велинград, Габрово, Дряново, Костенец, Ловеч, Минерални Бани Хасково,  Павликени, Пловдив, Петрич, Стара Загора, София, Свиленград, Троян, Търговище,  Хасково, Чепеларе, Ямбол, и  получиха  подробна информация за туристическите обекти, природни забележителности, места за настаняване  и изхранване на територията на всяка дестинация.

С цел подпомагане дейността на  местните администрации по популяризиране на регионалното туристическо предлагане, при закриването на Четвъртата работна среща,  АБТТА обяви старта на нова инициатива за повишаване ефективността на маркетингово  позициониране  на регионалния туристически продукт – конкурс за „Община с най-добра  рекламно маркетингова политика през 2017".
Кандидатите, заявили участие в конкурса   ще бъдат оценявани  по няколко показатели с различна тежест – наличие на  дългосрочна рекламно-маркенгова стратегия,  наличие на план график за изпълнение на заложените стратегически цели и  гласуван  годишен бюджет, ефективно представяне на дестинацията в електронна среда, в т.ч. наличие на календар на туристическите  събития,  провеждане на специализирани работни форуми, наличие и развитие  на адекватна регионална туристическа инфраструктура, др.
Оценяването ще бъде осъществено от  експертно жури, а победителят ще бъде обявен  на следващото, пето юбилейно издание на форума; участието в конкурса ще донесе ползи на всички -  фокусиране на вниманието върху инструменти на общинската политика, които притежават реален потенциал  за повишане интереса към дестинацията, предоставяне на  платформа за популяризиране на малко известни туристически обекти и  привличане на нови туристи, престиж от участие в надпреварата.

 „Благодарим на всички Вас – на Община Троян - за изключителното гостоприемство и   активна  ангажираност  с всички инициативи в подкрепа на устойчивото развитие на българския туризъм, на Общините – за усилията да представят многообразието и уникалността на своя регион, на българските туристически предприемачи – за доверието към АБТТА, и Ви очакваме на Петата работна среща с общинските администрации ,   23 – 25  октомври 2017 г., заяви при закриването на форума Ирина Найденова.
 

Благодарствено писмо
Поздравителен адрес на Министерство на туризма
   
 
"Акцент-Д" - уеб дизайн