Новини
ЗАЩОТО ДОБРОТО Е ПОСТИЖИМО ЧОВЕШКО ДЕЛО: ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА НА АБТТА
  виж »

АБТТА призовава за координирани и пропорционални мерки в отговор на епидемията COVID-19
  виж »

Върховният орган на АБТТА потвърди необходимост от консолидиране на усилията на всички нива за информационно подпомагане потребителите на туристически услуги COVID-19
  виж »

още новини »
Абонирай се за новините
прекрати абонамент

 
  » НАЧАЛО
  ЗА НАС
  » ЧЛЕНОВЕ НА АБТТА
  НОРМАТИВНА УРЕДБА
  » ПАРТНЬОРИ
  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  Позиция
  » Полезни контакти
  » Прочетохме за Вас
  » АБТТА в медиите
  » КОНТАКТИ

АБТТА Е ЧЛЕН НА ECTAA
ЗОНА САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ
Още не сте наш член? Станете сега!
Потребител:
Парола:
забравена парола »


 

 
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ » Новини » ПРИКЛЮЧИ СЕДМАТА РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ БИЗНЕСА И МЕСТНАТА ВЛАСТ


   
 

Между 7 и 9 октомври 2019 г. в к.к. Пампорово,под мотото Сътрудничеството между обществения и частния сектор – платформа за устойчиво туристическо развитие се проведе Седмата работна среща между бизнеса и местната власт.

Реализацията на годишния форум в един от най-обичаните български  курорти стана възможна благодарение на подкрепата на  Община Чепеларе и любезното домакинство  на хотел Орловец и Пампорово АД.

Обединени от обща кауза - превръщане на България в уникална и предпочитана международна туристическа дестинация,  в срещата взеха участие близо 100 делегати - водещи български туроператорски фирми - членове на АБТТА и други партньорски сдружения, представители на местните туристически администрации, доставчици на туристически услуги, преподаватели и студенти специалност туризъмот Аграрен университет Пловдив.

Събитието беше отразявано от  журналисти на Медия Пул и  България без граници.

Основен акцент и свързваща идея на работните панели на годишната среща беше качеството и  конкурентоспособността на  националното туристическо предлагане.

Форумът беше „отворен” с дискусионен  модул ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПРОДУКТ, в който, след  кратка анотация на Даниела Стоева, Председател УС относно споделената отговорност на държава, местна власт и бизнес  за постигане  на висококачествено и конкурентно туристическо развитие, доц. Д-р Стела Балтова, Директор Център продължаващо обучение на МВБУ и дългогодишен академичен партньор на АБТТА представи пред присъстващите съвременна визия на туристическото търсене и някои реализирани идеи, създаващи  добавена стойност на сътрудничеството в туристическия сектор.

В работни модули „КОНКУРЕНТНОСТ,ОСНОВАНА НА ЗНАНИЯ” участниците в срещата се запознаха с възможностите за развитие на туризъм в  15 български общини със значителен туристически потенциал и изслушаха презентациите на туристическите  политики  на общини   Чепеларе, Берковица, Варна Велико, Търново, Велинград,  Габрово,  Ловеч, Несебър, Стара Загора, Казанлък, Кюстендил, Пловдив, Шумен, Свищов, Силистра, София и Троян .

В рамките на работната програма на форума, за втора година  беше проведена панелна дискусия по общозначичими  за успешното туристическо развитие теми .

В панел „ОТВЪД ОЧЕВИДНОТО“ присъстващите се запознаха с различната гледна точка на MY TRAVEL STORY относно дизайна на модерния туристически продукт и с опита на VITISTOUR  и ФИЛИПОПОЛИС по отношение очакванията на съвременните туристи. Специален  гост-лектор в панел СПОРТЕН ТУРИЗЪМ В ЗЕЛЕНОТО СЪРЦЕ НА БЪЛГАРИЯ беше Екатерина Дафовска, златната олимпийска медалистка на България, а в панел ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ И ДЪРЖАВНА ПОДКРЕПА ЗА РЕГИОНАЛНИЯ МАРКЕТИНГ представител на Министерство на туризма запозна присъстващите делегатите с условията за ползване на безвъзмездно финансиране за повишаване качеството на услугите в туризма чрез използване на информационни и комуникационни технологии.

           

В традиционния практически семинар workshop представителите на общинските  администрации дискутираха със заинтересовани ябизнес условията на сътрудничество  и представиха - чрез специално разработен и предварително разпространен модел, подробна информация за туристически обекти, природни забележителности и  места за настаняване  и изхранване на територията на своята дестинация.

В рамките на работния форум за трета поредна година беше проведен Национален конкурс за община с най-добра маркетингова политика. На официална церемония в луксозната обстановка на фоайето на хотел Орловец бяха излъчени годишните победители: Варна - в категория ГОЛЯМА община, Велинград- в категория „СРЕДНА община и Габрово – в категория МАЛКА община.

По традиция и в изпълнение на една от целите -запознаване с туристическия потенциал на Общината - домакин, форумът включваше обичайнатаинформационно – опознавателна програма . 

Управителниятсъвет и членовете на АБТТА изразяват дълбока благодарност и за любезнотодомакинство на Седмата работна среща между бизнеса и местната власт и изказват искренапризнателност за безрезервна ангажираност на ОБЩИНА Чепеларе с всичкиинициативи в подкрепа на устойчивото развитие на българския туризъм, се казва вблагодарствения адрес на Асоциацията. 

Община Чепеларе оценява високо възможността, която форумът предоставя за популяризиране на Зеленото сърце на България на българския и Европейския туристически пазар и оценява  домакинството на работния форум като  добавена стойност на туристическото развитие на региона, каза в отговор г-жа Наталия Кавърджиева, временно изпълняващ длъжността Кмет на Община Чепеларе.  

Всички изнесени презентации са достъпниза членовете  на Интернет страницата  на АБТТА, Зона САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ.


"Акцент-Д" - уеб дизайн