Новини
Върховният орган на АБТТА избра нов Управителен съвет
  виж »

ЗАЩОТО ДОБРОТО Е ПОСТИЖИМО ЧОВЕШКО ДЕЛО: ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА НА АБТТА
  виж »

АБТТА призовава за координирани и пропорционални мерки в отговор на епидемията COVID-19
  виж »

още новини »
Абонирай се за новините
прекрати абонамент

 
  » НАЧАЛО
  ЗА НАС
  » ЧЛЕНОВЕ НА АБТТА
  НОРМАТИВНА УРЕДБА
  » ПАРТНЬОРИ
  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  Позиция
  » Полезни контакти
  » Прочетохме за Вас
  » АБТТА в медиите
  » КОНТАКТИ
  » 2020

АБТТА Е ЧЛЕН НА ECTAA
ЗОНА САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ
Още не сте наш член? Станете сега!
Потребител:
Парола:
забравена парола »


 

 
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ » Новини » АБТТА призовава за координирани и пропорционални мерки в отговор на епидемията COVID-19

В контекста на бързото разпространение на COVID-19 и некоординирана комуникация от различни източници, българските туроператори и туристически агенти призовават за въвеждане на пропорционални и основани над доказателства мерки за защита на здравето на пътниците и служителите в туристическия сектор.

Въпреки, че туроператорите  винаги са поставяли здравето и безопасността на своите клиенти и служители на първо място, неочакваната отмяна на най-голямото специализирано  туристическо изложение в света само няколко дни преди откриването му,  предизвика силно  безпокойство и оказа изключително въздействие  върху хиляди професионалисти, планиращи да се  срещнат тази седмица на ITB Берлин.

Управителният съвет и членовете на АБТТА са категорични, че в този труден момент е важно всички да подкрепим усилията на международните и европейските научни и здравни институции за тясно сътрудничество с всички общности и страни, засегнати от извънредните обстоятелства.

Но също толкова важно е да се има предвид, че ограниченията за пътуване не бива да надхвърлят необходимото за контрол на разпространениетона вируса , т.к. могат да доведат до ненужно и драстично  намаляване намеждународните пътувания.

Имайки предвид глобалния мащаб на проблема и  обема на вътрешноевропейските пътувания, АБТТА призовава българските власти  на всички нива към тясно сътрудничество  с туристическата индустрия, и се присъединява към апела, отправен от ЕКТАА, чадърната организация на Европейските асоциации  на  туристическите агенции към Европейската комисия за  създаване на  официална работна група по въпросите на COVID-19, която да обединява експерти в различни области,включително професионалисти от туристическата индустрия,  националните здравни власти и Световната здравна организация, и  която да се ангажира с  разработване на цялостен подход по въпроса, в т.ч. прогноза за  следващо развитие на ситуацията, планиране на мерките  за подпомагане на най-засегнатите туристически предприятия и подготвяне на условията за бързо възстановяване на туристическия сектор от кризата.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ЕКТАА
     
 
"Акцент-Д" - уеб дизайн