Новини
АБТТА споделя оговорност за двугодишното ръководството на най-влиятелната професионална организация на европейския туризъм
  виж »

Приключи 20 Годишна среща на АБТТА
  виж »

ЗАЩОТО ДОБРОТО Е ПОСТИЖИМО ЧОВЕШКО ДЕЛО: ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА НА АБТТА
  виж »

още новини »
Абонирай се за новините
прекрати абонамент
 
  » НАЧАЛО
  ЗА НАС
  » ЧЛЕНОВЕ НА АБТТА
  НОРМАТИВНА УРЕДБА
  » ПАРТНЬОРИ
  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  » КОНТАКТИ
  ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА - ДОМАКИН НА ОСМАТА РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ БИЗНЕСА И МЕСТАТА ВЛАСТ

АБТТА Е ЧЛЕН НА ECTAA
ЗОНА САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ
Още не сте наш член? Станете сега!
Потребител:
Парола:
забравена парола »


 

 
 
ОБЩИНА ТРОЯН - ДОМАКИН НА ЧЕТВЪРТАТА РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ БИЗНЕСА И МЕСТНАТА ВЛАСТ » ШИПКОВО

Курортът Шипковски минерални бани е един от най-старите и добре известни в страната. Намира се 2 км. от едноименното село и на около 18 км. западно от Троян. Благодарение на топлите си минерални извори селото става известно като място за балнеолечение още през Възраждането, а през далечната 1946 г. официално придобива статут на курорт.

Село Шипково се простира върху източните склонове на Васильовската планина – най- високата част отпредпланината на Средна Стара планина. Разположено е по долините на Малката и Голямата река, които се събират и образуват река Ръждавец, вливаща се в течащата през Троян р. Бели Осъм. Благоприятното географско положение (около 130 км. от Пловдив и 145 км. от София) го прави лесно достъпна и привлекателна дестинация за планински и спа туризъм. Мястото залага на печеливша комбинация от уникални природни дадености, богато културно-историческо наследство и лековити минерални извори.

Днес Шипково предлага богат избор от места за настаняване (малки хотели, вили, почивни станции и къщи за гости) и заведения за хранене и развлечение. Има обособени и няколко вилни зони -,,Геркиня“, ,,Крушево“ и ,,Конски дол“.

Ако имате нужда от лечение или пък искате просто да релаксирате можете да се възползвате от многообразието от процедури, които се предлагат в курорта. На територията на Шипково има няколко различни по състав и предназначение сондажа и минерални извори, с температури вариращи от 180 С до 350 С. Водите са с доказани лечебни качества, подходящи за лечение на няколко основни групи заболявания.

Курортът предлага няколко открити басейна, част от които са с топла минерална вода. В центъра, за по-голямо удобство, е изградена чешма с четири чучура, която е захранена от изворите L - 28 (за лечение на неврологични и очни заболявания), L - 2 (за лечение на стомашни, бъбречни и чернодробни заболявания), планинска изворна вода и трапезна минерална вода.

"Акцент-Д" - уеб дизайн