Новини
АБТТА споделя оговорност за двугодишното ръководството на най-влиятелната професионална организация на европейския туризъм
  виж »

Приключи 20 Годишна среща на АБТТА
  виж »

ЗАЩОТО ДОБРОТО Е ПОСТИЖИМО ЧОВЕШКО ДЕЛО: ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА НА АБТТА
  виж »

още новини »
Абонирай се за новините
прекрати абонамент
 
  » НАЧАЛО
  ЗА НАС
  » ЧЛЕНОВЕ НА АБТТА
  НОРМАТИВНА УРЕДБА
  » ПАРТНЬОРИ
  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  » КОНТАКТИ
  ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА - ДОМАКИН НА ОСМАТА РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ БИЗНЕСА И МЕСТАТА ВЛАСТ

АБТТА Е ЧЛЕН НА ECTAA
ЗОНА САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ
Още не сте наш член? Станете сега!
Потребител:
Парола:
забравена парола »


 

 
 
ОБЩИНА ТРОЯН - ДОМАКИН НА ЧЕТВЪРТАТА РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ БИЗНЕСА И МЕСТНАТА ВЛАСТ » ЧИФЛИК

Едно от емблематичните места за почивка в общината, което бързо се утвърждава като балнеоложки комплекс от национално значение, е малкото селце Чифлик, разположено на 14 кмюгозападно от Троян, при извора на р. Бели Осъм. Освен възможност за пълноценен отдих сред невероятна природа и свеж въздух,

Чифлик предлага на своите посетители и шанс да се възползвате от лечебната сила на няколко топли минерални извора, извиращи от над 1000 м. дълбочина, с температури достигащи до 55 °С. Водата им е ниско минерализирана,близка до състав с този на водите в Горна Баня, Банкя, Хисар, Момина Чешма и Вършец. Подходяща е за лечение на заболявания на опорно-двигателнияапарат, алергични и ендокринни заболявания, както и при увреждания на централната и периферната нервна система. Чифлик предлага изключително добри възможности за настаняване, които могат да отговорят на изискванията на всеки турист. Тук е мястото, в което са съсредоточени голяма част от висококатегорийните хотели в община Троян, както и десетки уютни семейни хотелчета и къщи за гости.

Курортът разполага с голям открит басейн с олимпийски размери (използва се основно през летния сезон), разположен в центъра на селището. Всички големи хотели, както и някои от по-малките, разполагат с вътрешни и външни басейни с минерална вода. Предлагат се и спа процедури, така че максимално може да се възползвате от престоя си в курорта. Заради високата температура на водата, външните басейни могат да се използват дори и при лошо време, когато вали дъжд или сняг, което ви гарантира невероятното преживяване да се наслаждавате на красивите снежни върхове, заобикалящи селото, докато релаксирате в топлия басейн.

От селото тръгват и няколко чудесни маршрута, водещи към територията на Национален парк ,,Централен Балкан“ и прилежащия му резерват ,,Козя стена“ - едно от малкото места в Европа, където все още расте еделвайс.

"Акцент-Д" - уеб дизайн