Новини
АБТТА споделя оговорност за двугодишното ръководството на най-влиятелната професионална организация на европейския туризъм
  виж »

Приключи 20 Годишна среща на АБТТА
  виж »

ЗАЩОТО ДОБРОТО Е ПОСТИЖИМО ЧОВЕШКО ДЕЛО: ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА НА АБТТА
  виж »

още новини »
Абонирай се за новините
прекрати абонамент
 
  » НАЧАЛО
  ЗА НАС
  » ЧЛЕНОВЕ НА АБТТА
  НОРМАТИВНА УРЕДБА
  » ПАРТНЬОРИ
  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  » КОНТАКТИ
  ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА - ДОМАКИН НА ОСМАТА РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ БИЗНЕСА И МЕСТАТА ВЛАСТ

АБТТА Е ЧЛЕН НА ECTAA
ЗОНА САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ
Още не сте наш член? Станете сега!
Потребител:
Парола:
забравена парола »


 

 
 
ОБЩИНА ТРОЯН - ДОМАКИН НА ЧЕТВЪРТАТА РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ БИЗНЕСА И МЕСТНАТА ВЛАСТ » ПРЕЗЕНТАЦИИ НА РЕГИОНАЛНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ РЕСУРСИ

В периода 24-26 октомври в гр. Троян, с любезното домакинство на Община Троян и под мотото Сътрудничеството между обществения и частния сектор – платформа за устойчиво туристическо развитие  се проведе Четвъртата работна среща между бизнеса и местната власт.
Обединени от обща кауза - превръщане на България в предпочитана международна туристическа дестинация в срещата взеха участие над 110 делегати  - представители на регионални туристически администрации, водещи български туроператори, студенти и преподаватели  от  СУ Св. Климент Охридски.

Работният форум започна с пресконференция, на която журналисти от национални и регионални медии се запознаха с вижданията на АБТТА относно състоянието и перспективите пред  българския туризъм, и „стълбовете” на  провежданата от Община Троян целева, последователна и активна политика за успешно туристическо развитие на региона.
„Преди броени дни АБТТА отбеляза своя 20 рожден ден. В изпълнение на своята уставна цел - подпомагане перспективното и конкурентно развитие на българския туризъм, през всичките години АБТТА търсеше  най-ефикасните форми за консолидиране на усилията на различните играчи на туристическата сцена.
Още с първото си провеждане през 2013 г. форумът доказва своята полезност по отношение възможностите за създаване на професионални контакти  и повишаване ефективността на взаимодействие между бизнеса и  местната власт. Днес, четири години по–късно с гордост установяваме, че  инициативата на АБТТА е създала  нова професионална общност – тази на експертите по туризъм в местните администрации, с още по-висока професионална мисия – повишаване разпознаваемостта и конкурентоспособността   на националния туристически продукт като цяло”, каза при откриването на срещата Ирина Найденова, Зам. Председател на АБТТА.

За осъществяване целите на работната проява, деловата програма беше обособена в няколко работни модули.
С особен  интерес  бяха изслушани презентациите в модул  „Споделена отговорност: Маркетинг на туристическа дестинация”, по време на който делегатите  се запознаха с някои иновативни  маркетингови инструменти , а по време на  "Конкурентност, основана на знания" и "Една година по-късно" 19 общини представиха пред присъстващите туроператори възможностите за туризъм в своя регион.
 
С цел подпомагане дейността на  местните администрации по популяризиране на регионалното туристическо предлагане,   при закриване  на работния форум беше обявена  нова инициатива   – конкурс на АБТТА за „Община с най-добра  рекламно маркетингова политика през 2017".
Кандидатите ще се оценяват  по няколко показатели с различна тежест – наличие на  дългосрочна рекламно-маркенгова стратегия,  създаден  план график за изпълнение на заложените стратегически цели,  гласуван  годишен бюджет, ефективно представяне на дестинацията в електронна среда, наличие и развитие  на адекватна регионална туристическа инфраструктура, др., а победителят ще бъде  обявен  на следващата работна среща между бизнеса и местната власт .

По предложение на АБТТА и по решение на
делегатите на Четвъртата работна среща беше взето решение петото юбилейно издание на  форума да бъде проведено в периода 23 – 25  октомври 2017 г.


Варна
Бургас
Габрово
 
Ловеч
Свиленград
Стара Загора
 
Пловдив
Костенец
Чепеларе
 
Петрич
 


ТРОЯН
ЯМБОЛ
Минерални Бани Хасково
Дряново
 
"Акцент-Д" - уеб дизайн