Новини
Въховният орган на АБТТА избра нови органи на управление на сдружението
  виж »

АБТТА изрази решително несъгласие с новата Наредба 18Н
  виж »

АБТТА изрази несъгласие с концепцията Българският ХХ век
  виж »

още новини »
Абонирай се за новините
прекрати абонамент

 
  » НАЧАЛО
  ЗА НАС
  » ЧЛЕНОВЕ НА АБТТА
  НОРМАТИВНА УРЕДБА
  » ПАРТНЬОРИ
  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  » КОНТАКТИ
  ОБЩИНА ЧЕПЕЛАРЕ - ДОМАКИН НА СЕДМАТА РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ БИЗНЕСА И МЕСТНАТА ВЛАСТ

АБТТА Е ЧЛЕН НА ECTAA
ЗОНА САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ
Още не сте наш член? Станете сега!
Потребител:
Парола:
забравена парола »


 

 
 
ОБЩИНА ТРОЯН - ДОМАКИН НА ЧЕТВЪРТАТА РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ БИЗНЕСА И МЕСТНАТА ВЛАСТ » НИХЗИ: Традиционен панаир на занаятите ,,Орешак 2016“

Ежегодно, на храмовия празник на Троянския манастир  - 15 август, се провежда 4-дневен панаир на занаятите, който е и един от най-големите в България. Основите му се поставят още през втората половина на XVIII в., когато около стените на Троянския манастир майстори от цялата страна показват своите произведения.

Освен предмети на народните художествени занаяти гостите на панаира могат да си закупят и практични керамични съдове за бита, да се забавляват на специално организираните атракциони и да се насладят на традиционна кухня в прохладните бирарии.

Организаторите предлагат на всички, които са предпочели прохладата на троянския балкан за времето от 12 до 15 август 2016 г. пъстра музикална палитра – изпълнения на живо на български популярни и народни  песни.

В парка на Националното изложение има организирани арт ателиета на някои от най-характерните за троянския край занаяти - грънчарство, тъкачество, дърворезба и пирография.

Всеки ще може да опита сам да изработи нещо самобитно и оригинално и да така да се докосне до духа на местните традиции.

В неделя (14 август) от 12.00 часа в Националното изложение ще бъде открита изложба с произведения  на “младите майстори” – резултат от лятното училище по занаяти, което се провежда за четвърта поредна година в края на месец юли.

На картата на панаира, която ще бъде поставена в началото при подхода от Троян и пред Троянския манастир гостите на събитието ще могат да видят възможностите за паркиране, различните обособените зони за занаяти, за търговия и атракции и местата за хранене. Показан е и пътя на литийното шествие от Манастира до параклиса. Желанието ни е многобройните гости на традиционния панаир на занаятите и Троянския манастир да бъдат информирани и лесно да достигат до местата, които ги интересуват. 

Богатото културно-историческо наследство, прекрасните природни дадености на района и многообразието от „живи занаяти” са изключително богатство, при допира с което всеки посетител попада в плен на емоцията от песните, танците, кухнята, занаятите и изящните и приложни изкуства, на това вълнуващо културно събитие в сърцето на Балкана.

"Акцент-Д" - уеб дизайн